Logotest.png

START          KONTAKT          REFERENSER          SWEEPER          OM OSS untitled-2.png   untitledff.png

DSC_0016-3.JPG

Våra tjänster

Pianostämning

Pianostämningens hållbarhet beror ofta på klimatet i rummet instrumentet står i, dess kondition och när det senast stämdes. Ett piano eller en flygel bör stämmas årligen oavsett användet. Är det mer än tre år sedan senaste stämningen gjordes kan en extra stämning behövas.

När man flyttat ett instrument till en annan lokalitet bör man vänta c:a 3-4 veckor innan stämning för att stabilisera instrumentet för den nya omgivningen. 

Ett piano har en samlad strängspännning på c:a 17.000 kg, det gör att instrumentet och stämningen mår bäst då ​det ständigt håller rätt spänning. Bästa tid på året för pianostämning är c:a mellan oktober och april. Sommarmånaderna gör den fuktiga luften instrumentet instabilt och kan rubba stämningen onormalt snabbt.

Hos oss kostar en pianostämning 1600kr. inklusive moms. Milersättning om 60kr. utgår om resväg överstiger en mil.

Underhåll

Underhåll och rengöring av instrumentet med jämna intervaller är nödvändigt för optimal funktion och ljud. En översyn eller service behöver inte bli kostsam om det görs vid stämnings-tillfället. I t.ex.en flygelmekanik finns c:a 60 st. individuella

delar per tangent som tillsammans arbetar för den bästa spelkänsla och ton. 

Publika instrument

Utifrån era önskemål tar vi hand om ert instrument och ser till att det kontinuerligt är justerat, stämt och rengjort. Givetvis kan vi ge förslag till övriga åtgärder.  

Renovering

Vi har egen tempererad verkstad och använder de bästa utbytesdelar såväl som vid renovering som reparation.

Besiktning

En besiktning av instrumentet kan vara relevant vid t.ex. försäljning eller köp för att få dess rätta marknadsvärde. Vi besiktar även vid försäkringsärenden.

PIANOTECH - PIANO & FLYGEL

POSTADRESS BESÖK OSS FONTANDER PIANOTECH AB

Om oss

Kontakta oss

Fontander Pianotech

Nedre Humlebacken 11

791 44  Falun

SVERIGE

Tegelvägen 10

FALUN

Vänligen ring innan besök

jobb hos kunder är frekvent..

46(0)70-5519976

mats@pianotech.se

x.png